Montag

Traduceri,legalizari,supralegalizari - Apostila de la Haga



Traduceri, legalizari , supralegalizari (Apostila de la Haga)

Traducerile legalizate
Traducerile legalizate pot fi efectuate in Germania doar de catre traducatorii care sunt jurati respectiv  autorizati de catre tribunalul Landului in care efectuati traducerea. Nu  orice traducator/vorbitor de limba germana este un traducator autorizat care poate treduce si legaliza documentele dvs. Legalizarea actului de catre traducatorul autorizat certifica veridicitatea informatiilor, cu alte cuvinte confirma adevarul scris in acte. Actul tradus si legalizat trebuie sa fie insotit de stampila traducatorului autorizat!

Apostila
Apostilarea actelor este necesara atunci cand documentul tradus +legalizat sau  documentul  legalizat notarial va este de folos in alta tara decat Germania, parti ale Conventiei de la Haga.(de exemplu  in Romania).
Procurile legalizate la notari germani ,copiile sau declaratiile date in Germania  trebuie asadar apostilate pentru a va fi de folos in Romania si pentru a fi recunoscute de autoritatile romane. Traducerile autorizate efectuate in Germania,ca de exemplu hotararile judecatoresti emise de o instanta  germana, trebuie de asemenea apostilate pentru a va fi de folos in Romania. Alte documente care trebuie apostilate pentru inscrierea in registrele romane  sunt actele de stare civila emise de autoritatile germane precum si certificatele de deces necesare la deschiderea succesiunilor.
Apostila se semneaza de catre presedintele tribunalului din Landul de care apartineti si trebuie prezentata in original autoritatilor romane.  Daca documentele dvs sunt traduse  in Germania  de catre traducatorul autorizat si le folositi in Germania, nu mai este nevoie de apostila.

Legalizarea la notar
In situatia in care suntem nevoiti sa facem o copie legalizata, sa dam o declaratie sau o imputernicire, putem sa apelam la serviciile notariale pentru legalizare. Legalizarile efectuate de notarii din Germania sunt valabile in Romania, precum si vice-versa, daca documentul este insotit de supralegalizare(Apostila de la Haga).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.