Dienstag

ATENTIE LA NEATENTIE !




Prin contactul nostru zilnic cu cetateni de origine romana relocati in Germania  avem oportunitatea de a cunoste situatii si probleme dintre cele mai diverse  cu care se confrunta romanii in tara lui Goethe.

Am constatat ca, de foarte multe ori problemele de care se lovesc romanii in Germania ar fi putut fi evitate daca s-ar fi actionat la momentul oportun cu responsabilitate. Lipsa responsabilitatii si increderea in promisiuni fara acoperire duc la aparitia problemelor noi, agravarea celor vechi si la situatii care ne zdruncina zdravan increderea in noi insine si in  semenii nostri.


Care probleme duc la alte probleme?
          
       Cand apelati la oricine va promite rezolvari fara a fi specialist

Se intampla foarte des, mult prea des!  Retineti o idee esentiala: problemele de contabilitate le rezolva contabilul. Contabilul autorizat, specialistul! Problemele juridice le rezolva avocatul specializat pe problema respectiva! Si desigur, traducerile autorizate se efectueaza EXCLUSIV de catre traducatorii autorizati! Sa detaliem:
Una dintre cele mai dese nevoi ale romanilor relocati in Germania este serviciul de traduceri autorizate ale documentelor personale( diploma, sentinte, certificate, foi matricole, hotarari judecatoresti, etc). Traducerile autorizate precum si legalizarile acestora , pentru a fi recunoscute, trebuie efectuate de traducatori  cu autorizatie, recunoscuti si certificati ca atare in Germania. Orice alt ´´traducator´´-a se citi vorbitor de limba germana- nu poate efectua traducerile autorizate si nu se poate numi traducator autorizat. Asadar, cand aveti de efectuat o traducere autorizata apelati la specialistii care sunt in masura sa faca asta, nicidecum la orice vorbitor de romana-germana care isi ofera serviciile din confortul propriului apartament. Veti plati degeaba si va trebui sa o luati de la capat.

Problemele de natura contabil-fiscala sunt de competenta consultantului fiscal. Doar specialistul este in masura sa va consilieze, sfatuiasca, sa va reprezinte in fata autoritatilor fiscale si sa presteze serviciile specifice in interesul dvs.

Problemele juridice trebuie rezolvate de avocati. Asa este si in Romania insa cu toate astea, multi romani se incapataneaza sa ceara sfaturi juridice de la persoane neavizate, sfaturi care se bazeaza pe propria experienta, fara vreo legatura cu cunoasterea legii. Rezultatul? Poate fi extrem de nemultumitor! 

Orice specialist cautati, fie ca vorbim de traducatori autorizati in Germania, avocati specializati in dreptul civil si penal sau consultanti fiscali , ii puteti gasi prin intermediul  biroului nostru din Frankfurt am Main. 


2       Increderea in promisiunile unui loc de munca legal

Un loc de munca legal este acela in care sunteti inregistrat ca atare, sunteti asigurat, semnati contract de munca si primiti fluturasi de salariu pe care figureaza numarul dvs de identificare, numarul social, numele angajatorului, orele lucrate, remuneratia, retragerile legale din saalriu, si asa mai departe.  Orice altceva sunt promisiuni goale.
Doar cu forme legale puteti obtine beneficiile legale, cum ar fi alocatia copiilor!

       Semnarea documentelor pe care nu le intelegeti

O semnatura pusa pe un document are mare greutate in Germania. Acordati o atentie MAXIMA oricarui document semnat, mai ales atunci cand este vorba de contracte! Din cauza naivitatii  multi romani au intrat datorii, au incheiat asigurari proaste/nefolositoare de sanatate, s-au abonat fara sa stie la diferite publicatii sau au semnat pentru deschiderea unei firme convinsi fiind ca si-au semnat contractul de munca. Atentie mare la ce semnati!

Ignorarea corespondentei
Asta e o problema foarte des intalnita, care poate duce la mari datorii financiare si necazuri cu autoritatile, din care va ia mult timp sa iesiti. Nu ignorati nicio corespondenta!



In loc de concluzie:
Problemele apar in momentul in care o informatie nu este verificata si se merge orbeste inainte.Oricat ar parea de neconceput, exista persoane care se autointituleaza traducatori autorizati, consultanti fiscali/contabili sau avocati, fara a avea nicio autorizatie sau o certificare/recunoastere in acest sens in Germania. Cand va loviti de o problema tineti-va departe de amatori  si abordati specialistul. Financiar si sufleteste va poate costa mult mai mult sfatul amatorului: bani pierduti, stres, nervi si mai multe probleme!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.