Mittwoch

Notar in Germania

De foarte multe ori, ca roman in Germania, va aparea  necesitatea de a apela la un notar.
Sa vedem in cele ce urmeaza, cand apare necesitatea de a apela la un notar in Germania, ce poate face notarul si ce NU poate face pentru dvs.



Notarul in Germania va este de folos atunci cand:

1 Doriti sa deschideti o firma
-spre deosebire de Romania, in Germania o firma nu se poate deschide fara o vizita la notar. Notarul se ocupa in acest caz atat de actul constitutiv al firmei cat si comunicarea primara cu Registrul Comertului.
In cadrul deschiderii firmei, notarul dvs nu poate fi concomitent si consultant juridic sau consultant fiscal. Cand situatia o cere, trebuie sa apelati separat la avocat si contabil pentru orice intrebare legata de contracte, dreptul muncii, taxe, impozite si angajati.

2 Doriti sa faceti o procura, o declaratie notariala sau imputernicire
Fie ca este vorba despre legalizari sau acte autentice, notarul din Germania va poate ajuta, documentele fiind perfect valabile in Romania. Cam in toate cazurile, procurile trebuie insotite de apostila.

3 Doriti sa cumparati sau sa vindeti un imobil
La fel ca in Romania, contractele de vanzare-cumparare se executa la notar.

4  Doriti sa faceti copii legalizate
Si in acest caz, ca si in Romania, pentru copii legalizate va adresati notarului.

5 Doriti sa incheiati un contract matrimonial
Contractele matrimoniale in Germania sunt valabile doar daca sunt certificate la notar. Contractele matrimoniale pot usura mult un eventual proces de divort. Notarul nu actioneaza ca un avocat, aparand interesele uneia dintre parti ci este obligat sa actioneze impartial.
Daca doriti neaparat consultanta juridica legata de casatorie sau contracte matrimoniale, cereti parerea unui avocat.

6 Recunoasterea paternitatii
Daca aveti un copil in afara casatoriei, va trebui sa faceti in Germania recunoasterea paternitatii. Notarul va poate fi de folos in acest demers.


Aveti nevoie de servicii notariale in Germania? Va stam la dispozitie  pentru infiintari firma, procuri, declaratii, imputerniciri si apostile. Va oferim asistenta, coordonare si servicii administrtive in relatia cu notariatul.  Contactati-ne la numarul de telefon: 0162 3399335, de L pana V intre orele 10.00-18.00

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.