Donnerstag

´´Wir machen den Weg frei´´ !

...noi va eliberam calea, va usuram drumul

Ca orice alta persoana care traieste si munceste in Germania, romanul, ca cetatean european, are niste drepturi si obligatii pe care trebuie sa le respecte pentru o buna integrare sociala si profesionala.
Este greu insa sa urmezi cursul firesc al integrarii atunci cand, paradoxal, cea mai mare piedica pe care o intalneste un roman in Germania este insasi limba germana! Pe langa necunoasterea limbii, sau cunoasterea ei la un nivel nesatisfacator, romanul imigrant in Germania se mai loveste de cateva obstacole: lipsa informatiilor, respectiv lipsa experientei traiului de zi cu zi, a actiunilor administrative,sociale sau profesionale.
Problemele si greutatile care apar in procesul relocarii/imigrarii nu asteapta, din pacate, pana invatam limba la un nivel satisfacator si pana capatam experienta in societatea germana. Ne lovim de probleme si nevoi permanent, mai ales in primii ani in Germania, si ele se cer rezolvate.

Pentru a le rezolva, avem mai multe variante:

-ne informam printre cunostintele de nationalitate romana;
-cautam pe internet;
-apelam la ajutor specializat


Prieteni si cunostinte  
Uneori, cunostintele si prietenii sunt  darnici in informatii si sfaturi,din experienta proprie sau nu. Daca trecem peste buna lor intentie, ramane o  intrebare, si cea mai importanta:  informatiile sunt actuale si corecte? 
Alteori, fiind si ei ocupati cu propriile probleme, nu isi gasesc timp si pentru problemele noastre, nu au dispozitia sa ne sfatuiasca sau sa ne indrume.

Informarea pe internet de la persoane necunoscute

Internetul este plin de sfaturi, cerute sau necerute. Intrebarea este aceiasi: le putem lua de bune? Sunt informatiile corecte si in plus, se aplica in cazul nostru?
Multe persoane s-au lasat convinse de promisiuni sau abordari  pe forumuri sau alte surse. Nu de putine ori acestea s-au dovedit a fi false, iar acest lucru nu doar ca nu ne rezolva problema, ba o poate si agrava! 
Sfatul nostru este sa dati dovada de intelepciune si sa nu luati de bune orice sfaturi gasiti pe internet. Mai bine cautati confirmarea la un specialist!

O a treia varianta pe care o avem in fata problemelor: aceia de a apela la prestatorii de servicii care vizeaza problemele noastre, fie ele juridice, administrative, de comunicare, financiare,sociale, samd.  La specialistii care sunt in masura sa va dea sfaturi si solutii!

Este linistitor sa stii ca poti apela in Germania la o persoana/companie specializata in problema ta ( de ordin juridic , financiar-contabil sau de investitie) mai ales atunci cand poti cere ajutorul cu asistenta in limba ta materna!

Este confortabil sa stii ca poti apela in Germania la o persoana vorbitoare de limba romana si germana, dispusa sa te insoteasca peste tot pe unde ai de rezolvat o problema in scop personal, o persoana care sa se intereseze si sa te informeze special pentru cazul tau atunci cand tu, din cauza lipsei informatiei sau necunoasterii limbii nu o poti face, persoana  care se afla doar la un telefon distanta! 

Este bine sa stii ca poti oricand apela la o persoana autorizata ca interpret si traducator in Germania, care iti poate oferi atat servicii clasice de traducere in relatia cu institutiile statului,pertenerii de afaceri ori specialistii,  cat si  asistenta lingvistica autorizata in rapoartele cu notarii , organele juridice si judiciare.

Este important sa stii ca poti apela la specialisti  care te ajuta sa iti pregatesti dosarul pentru contractarea unui credit bancar si care te reprezinta in relatia cu bancile! Desigur, in limba romana!

Este util sa stii ca atunci cand te afli in fata unei probleme juridice in Germania poti apela la rezolvarea ei cu suport, asistenta si indrumare in limba romana!

Servicii pentru Romanii din Germania- Birou Frankfurt am Main - este un concept de servicii utile si organizate care intruneste persoane competente,   specialisti si consilieri , si care va ofera o gama variata de  servicii, la preturi corecte, astfel incat dumneavoastra sa aveti o GRIJA IN MINUS.

Cand ai o problema sau o nevoie, e important sa stii ca poti face o programare la numarul de telefon 0162 3399335 unde iti va fi ascultata problema si ti se va oferi o intrevedere pentru o solutie. Preturile seriviciilor va vor fi comunicate intotdeauna de la inceput, cu transparenta.

Dupa cum spuneam.... ´´Wir machen den Weg frei´´!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.