Mittwoch

Despre firmele de leasing personal - Leiharbeit



Leiharbeit,  Zeitarbeit :   Firmele de leasing personal


Piata muncii germana este animata de multe variabile. Faptul ca cetatenilor romani li s-au ridicat restrictiile pe piata muncii nu ne permite sa tratam superficial procesul de angajare in Germania. Exista in continuare aspecte pe care ar trebui sa le intelegem si la care ar trebui sa fim atenti atunci cand hotaram sa muncim in Germania. 
Multe aspecte tin de natura in sine a muncii si  a contractelor de munca , dar sa nu uitam un aspect la fel de importat: modul in care ne angajam, in care demaram aplicatia.

In Germania exista mai multe moduri prin care se poate obtine un contract de munca. Fie prin cautare si aplicatie personala, fie cu ajutorul institutiilor muncii, fie prin companiile de tip Vermittlung, fie prin intermediul firmelor de leasing de personal.

Daca primele posibilitati sunt clare pentru toata lumea, confuzia continua sa persiste cand facem referire la Arbeitsvermittlung, pe de-o parte, si  Leiharbeit, pe de alta parte.

Arbeitsvermittlung este o forma de colaborare intre aplicant si compania de Vermittlung, forma care urmareste angajarea aplicantului direct la angajatorul pentru care se va presta munca. Cu alte cuvinte, agentia de Vermittlung (intermediere) va va ajuta sa gasiti un loc de munca direct, prin metode proprii de identificare si accesare a angajatorului potrivit. 
Agentul de intermediere se va ocupa de organizarea interviurilor, va va asista in negoicierile cu angajatorul, va va ajuta sa optimizati CV-ul  si va va oferi suport in procesul de angajare. Beneficiul agentiei? Onorariul aplicabil in caz de reusita a intermedierii.

Leiharbeit pe de alta parte, este o forma de leasing de personal. Concret, firma de Leiharbeit va angajeaza pentru a va imprumuta unei alte firme pentru care, pe o perioada determinata, veti presta munca propriuzisa.  Firma beneficiara nu va plateste direct ci plateste firma de Leiharbeit care la randul ei, in calitate de angajator, va plateste salariul.

Diferenta dintre Arbeitsvermittlung si Leiharbeitfirma se aplica asadar inca de la inceputul relatiei de colaborare: in primul caz vorbim despre o agentie care isi ofera serviciile si resursele pentru ca dvs sa va angajati direct, iar in cel de-al doilea caz vorbim de un angajator care va imprumuta alte companii pentru a presta munca.
Astfel incat, cand va mai loviti de cuvinte traduse in limba romana de genul ´´intermediere, plasare´´, asigurati-va ca intelegeti despre ce e vorba in limba germana: intermediere loc de munca direct(Arbeitsvermittlung) sau leasing de personal? (Leiharbeit)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.