Montag

´´Vreau sa deschid o firma in Germania´´



In ultima perioada, foarte multi cetateni romani cu spirit antreprenorial si experienta mai multa sau mai putina pe alte piete europene s-au orientat spre piata germana, convinsi fiind de oportunitatile economice ale acestei tari.
In mod firesc, ca la orice inceput de drum, intreprinzatorii romani isi pun intrebari si cauta raspunsuri cel putin orientative cu privire la inceperea unei activitati comerciale in Germania.

Ce optiuni juridice exista in Germania?Este greu sa te impui ca investitor pe piata germana? Este consumatorul german extrem de pretentios?  Pot sa desfasor legal o activitate economica in Germania prin firma din Romania? Cat costa deschiderea unei firme in Germania? Pot obtine un credit pentru afacerea mea?

Sa incepem cu inceputul: ce proceduri juridice exista pentru intreprinzatorul roman in Germania?

Sistemul german ofera mai multe variante de forme juridice care permit functionarea legala pe piata germana. Cele mai cunoscute sunt:

-Societatea comerciala de tip GmbH
- Societatea de tip UG ( Unternehmergesellschaft)
-Societatea pe actiuni ( AG)

GmbH este societatea comerciala cu raspundere limitata si pentru infiintarea careia este nevoie de un capital social de minim 25.000 de Euro.

UG este binecunoscuta societate comerciala "mini",  cu un capital social minim de 1 Euro, cu completarea progresiva pana la suma minima de 25.000 de Euro si posibilitatea de a schimba UG in GmbH.

AG este o societate pe actiuni, persoana juridica cu capitalul minim social de 50.000 de Euro.

Toate aceste forme juridice se realizeaza prin contracte de societate autentificate la notar si inregistrate in Registrul Comertului.
Aici si
Aici gasiti detalii legate de infiintarea unei societati comerciale in Germania.



Pe langa aceste forme juridice mai exista GEWERBE, o forma de lucru independenta care nu necesita un capital social minim si pentru care raspunderea este personala.

O varianta de prezenta pe piata germana, fara personalitate juridica insa, este deschiderea unei filiale a firmei romanesti in Germania. Filiala va fi dependenta de societatea romana si nu va putea avea activitate economica separata.

Orice forma de prezenta si participare la viata economica germana ati alege, nu uitati de partenerul cel mai potrivit care va poate sta alaturi, va poate consilia  si care va poate rezolva problemele optim si legal: CONTABILUL.


E greu sa te impui pe piata germana? Sunt consumatorii germani pretentiosi?

Consumatorul german este un consumator exigent, pentru care raportul calitate-pret este foarte important. Informatiile complete si exacte asupra produselor, prezentarea, corectitudinea si organizarea serviciilor sunt de asemenea factori de decizie pentru consumatorul german in general.

Piata germana este o piata competitiva,pentru a rezista si a creste este nevoie de o organizare exemplara si de parteneriate valoroase. Investitorii informati si organizati pot indeplini exigentele consumatorului german si au sanse foarte bune de  a rezista pe piata competitiva germana.

Biroul "Servicii pentru Romanii din Germania"- Frankfurt am Main, va pune la dispozitie SERVICII complexe pentru deschidere firma in Germania. Cereti telefonic sau pe e-mail o oferta de pret.


1 Kommentar:

  1. Anonym09:54

    Buna ziua,

    Planific sa ma mut in Germania (lucrez acum in Singapore) si sa deschid o firma de prestari servicii in domeniul tehnic / auto ( service complex pentru auto maintenance).

    Doresc sa stiu care este forma cea mai indicata de societate (banuiesc GmbH)?
    Care sunt taxele anuale (voi avea 2 angajati - initial)?
    Cat dureaza pina la emiterea documentelor firmei?

    Mentionez ca am inchiriat o hala si am obtinut aprobarile necesare de la Giessen local administration.

    Multumesc.

    Regards
    Andrew

    AntwortenLöschen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.