Donnerstag

Alocatia pentru copii in Germania – Kindergeld. Sfaturi si clarificari

Depunerea dosarului de alocatie pentru copii in Germania este unul dintre serviciile cele mai cerute ale biroului nostru. De peste patru ani lucram pentru clientii nostri romani, oferindu-le asistenta pentru alocatia in Germania, atat in situatia in care copiii sunt in Germania cat si in situatia in care copiii sunt in Romania. Detalii despre serviciile noastre pentru persoane fizice in Germania, gasiti AICI
Suntem zilnic intrebati despre alocatie in Germania. Am hotarat sa mai scriem pentru voi un articol legat de alocatia pentru copii, un articol care sa contina puncte esentiale legate de nedumeririle voastre. Nu mai discutam despre cuantumul alocatiei, asta stie deja toata lumea. Discutam despre ce este important din punctul nostru de vedere, legat de primirea alocatiei pentru copii in Germania.
Pentru situatiile particulare, daca aveti nevoie de ajutor, luati cu incredere legatura cu noi pentru o programare.



 
Alocatia pentru copii in Germania se acorda in doua moduri:
-alocatie pentru copiii care locuiesc in Germania ;
-alocatie pentru copiii care nu locuiesc in Germania, insa sunt in grija unui parinte/tutore care locuieste in Germania;

In functie de situatie, dosarul de alocatie se depune la institutia care este responsabila de verificarea si acordarea alocatiei pentru copii, si este fie cea locala, fie Agentia Federala Nürnberg. Timpul de prelucrare depinde de complexitatea dosarului, ca de exemplu:
-care este perioada pentru care se cere alocatia
-despre cati copii e vorba
-cat de complete si corecte  sunt datele prezentate in dosar
-care e situatia familiei in strainatate
-existenta altor alocatii
-varsta copiilor

Oricine poate depune dosarul de alocatia pentru copii in Germania. Important este, daca o veti si primi! Astfel, intrebarea pe care o primim des, si anume: „ Lucrez in Germania, pot depune dosarul de alocatie?“ este o intrebare formulata gresit. Sigur ca puteti depune. Insa trebuie indeplinite TOATE conditiile de acordare, pentru a o si primi.


Conditiile de acordare a alocatiei sunt relativ simple: locuiti in Germania, va platiti aici impozitele respectiv sunteti asigurat in sistemul social, si/sau primiti somaj si aveti copiii in grija directa.  Atentie, a lucra in Germania inseamna si a lucra independent ori in propria firma, nu e obligatoriu sa fiti angajat undeva. Cu alte cuvinte,  puteti primi alocatia pentru copii si daca lucrati in Germania cu Gewerbe! AICI gasiti detalii despre serviciile noastre pentru muncitorii cu Gewerbe. In plus, conditiile  de acordare  a alocatiei nu se refera doar la copiii biologici. Puteti primi alocatie atat pentru propii copii cat si pentru copii adoptati, copii vitregi sau nepoti!

Si copiii dvs deveniti adulti pot primi alocatie in Germania, in conditia in care se afla intr-o formare profesionala. Alocatia pentru copiii de peste 18 ani se poate obtine si retroactiv, la fel ca si in cazul minorilor.

Un dosar de alocatie trebuie asadar sa contina toate documentele si informatiile de care are nevoie functionarul de la Agentia Familiei pentru a emite o decizie de acordare a alocatiei: legat de locul de munca, domiciliu, copii, stare civila, prestatii paralele, dovezi de formare profesionala, dovezi de impozit, si asa mai departe. Cand conditiile nu sunt indeplinite sau cand nu se poate dovedi, functionarul va emite, pe baza legii, o decizie care refuza dreptul de a va acorda alocatia.
Detalii despre serviciile contabile necesare dosarului de alocatie, gasiti AICI



Un refuz al acordarii alocatiei poate aparea nu doar in situatia in care nu puteti prezenta dovezi, ci, atentie, si in situatia in care NU raspundeti solicitarilor in timp util! Cu alte cuvinte, dvs aveti dreptul la alocatie insa puteti la fel de bine sa NU primiti acea alocatie daca va culcati pe o ureche.
Insa exista si o a doua sansa, cu care puteti salva situatia in al doisprezecelea ceas: contestatia. Timp de patru saptamani, aveti dreptul sa prezentati in scris contestatia unei decizii cu care nu sunteti de acord, aducand argumentele prin care va sustineti punctul de vedere.

Biroul nostru, prin serviciile de asistenta depunere dosar de alocatie in Germania, s-a intalnit cu tot felul de situatii de-a lungul celor peste patru ani de activitate. Sfatul nostru este nu tratati cu superficialitate nicio scrisoare care vine de la Familienkasse, nici atunci cand LUATI deja alocatie. Au fost cazuri in care, din cauza neglijentei si a amanarii, au venit decizii care obliga la returnarea banilor, si aici vorbim de mii de euro.
Pe de alt aparte, orice schimbare aparuta in situatia dvs, care are legatura cu alocatia pentru copii, trebuie transmisa la Familienkasse. Astfel se va verifica, din nou, dreptul de a continua alocatia, de a o transfera sau de a o opri.  Va obligati prin semnatura la asta, atunci cand depuneti cererea.

CONTACTATI biroul „Servicii pentru Romanii din Germania-Frankfurt am Main“ la numarul de telefon: 0162 33 99 335, intre orele 10.00-18.00, de L pana V, daca aveti nevoie de ajutor legat de alocatia pentru copii in Germania, cum ar fi:
-completare dosar de alocatie pentru copiii din Romania

-dosare de alocatie pentru copiii care locuiesc in Germania

-servicii de traducere in relatia cu Familienkasse

-redactarea de scrisori pentru Familienkasse

-imputernicire de reprezentare la Familienkasse

-delegare pentru primirea corespondentei  de alocatie de la Familienkasse

-contestarea deciziilor

-refacerea dosarelor pentru alocatie retroactiva

Va rugam sa sunati doar pentru programari, NU completam dosare la telefon.

Copierea sau preluarea textelor de pe acest site fara mentionarea sursei si fara acordul Biroului nostru, este ilegala. 




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.