Samstag

Viata in Germania. Printre zgarie norii din Frankfurt am Main.





Cand spunem Germania ne gandim la masini puternice si stabile, la Bosch, Miele, Siemens, Krupp,  Bayersdorf, Lufthansa, Henkel, Bayer, si multe alte marci recunoscute international.   
Germania este o tara cu o industrie puternica, cu renume in industria chimica, energetica, farmaceutica, tehnica medicala, auto, software, electronica si alimentara, ceea ce ii confera statului de una dintre principalele tari exportatoare din lume. 
Formata din 16 Landuri, cu peste 8o de milioane de locuitori si o intindere de peste 357.000 km patrati, Germania este un motor important al Europei si un partener international de nadejde.

Pe langa dezvoltarea industriei si cresterea exporturilor,  Germania a reusit sa creeze adevarate centre financiare de importanta mondiala. 
Cel mai important centru financiar din Germania este orasul Frankfurt am Main, unde se afla sediul Bancii Central Europene,(EZB)  sediul central al Deutsche Bundesbank, al Bursei si a altor  importante institutii de credit. 
In jur de 300 de banci germane si straine isi au sediul sau reprezentata in City of Euro , Mainhattan ori Bankfurt, asa cum mai este denumita metropola de pe Main.

                                                                    Mainufer Frankfurt


Concentratia de banci din Frankfurt am Main deschide perspective profesionale interesante specialistilor IT si financiari din toata lumea. In centrele bancare  si in marile companii care au sediul in Frankfurt am Main lucreaza un numar mare de specialisti romani, foarte bine cotati in domeniul lor. Alaturi ce acestia lucreaza zilnic in birourile din Frankfurt forta de munca romaneasca in curatenie, in  secretariat , logistica, resurse umane sau management.
Frankfurt am Main s-a impus si in organizarea de congrese si expozitii. Cu peste 570.000 metri patrati, Messe Frankfurt ofera suprafete generoase de expozitie in 10 hale situate in cadrul orasului, in partea de sud a  cartierelor Westend Süd si Bockenheim.  In Frankfurt au loc, anual, circa 51 de expozitii si evenimente nationale si internationale.
Ca sa gasiti expozitia din Frankfurt este suficient sa ridicati privirea : veti vedea Messeturm, un zgarie nori maro-rosiatic, cu varful ascutit, care masoara 257 metri, cel mai inalt zgarie nori din Europa pana in anul 1997 cand acest titlu a revenit altui gigant de pe malurile Main-ului, si anume Commerzbank Tower.
Pe langa banci, expozitii si congrese  de importanta internationala trebuie sa mentionam si Aeroportul din Frankfurt am Main, cel mai mare aeroport din Germania si pe locul 3 in Europa dupa numarul de pasageri, in urma aeroporturilor Heathrow si Charles de Gaulle. Aeroportul din Frankfurt se leaga de oras printr-o retea foarte buna de transport, fiind unul dintre locurile de munca spre care se indreapta zilnic  zeci de mii de persoane care traiesc in Frankfurt am Main si imprejurimi. Aeroportul Frankfurt , ca un oras in oras, este unul dintre cei mai mari angajatori din Rhein-Main Gebiet.

Finante, transport, industrie si servicii . Este Frankfurt am Main doar orasul zgarie norilor, al betoanelor si avioanelor care aterizeaza si decoleaza la fiecare jumatate de minut? Este Frankfurt doar orasul in care se munceste pana la epuizare, inchis intre patru pereti de sticla, in aeroport sau in fabrici, inspirand aer conditionat? 
Nu, nu este. 
Frankfurt este si orasul padurilor, al parcurilor si lacurilor. 
Stadtwalt  masoara circa 5000 de hectare si este, astfel, cea mai mare padure urbana din Germania. Pe langa cararile pe care multi localnici se plimba pe jos sau cu bicicletele, gasiti aici si Turnul lui Goethe, una dintre atractiile turistice din Frankfurt.
Alte 7 paduri  alaturi de muntii Taunus ofera Frankfurt-ului  si localitarilor din imprejur aer curat si oportunitati de petrecere a timpului liber.
Franfurt este si orasul maratoanelor sportive, al ciclismului, orasul pietelor mobile, orasul  cu zeci de evenimente publice, concerte, baruri, locuri de joaca pentru copii si actiuni culturale. Lunile de vara sunt pline de evenimente  si petreceri pe malul Main-ului iar delicatesele gastronomice germane si internationale nu se lasa asteptate.

Germania este tara spre care se indreapta multa forta de munca internationala si multi tineri care doresc sa studieze in tara lui Goethe. Asta face ca foarte multe din orasele Germaniei sa fie multiculturale, iar Frankfurt am Main nu face exceptie. Daca in banci si companiile internationale auzim la nivel de management si investitie limba engleza, in zona Universitatilor si campusurilor auzim toate limbile pamantului.

Frankfurt am Main si imprejurimile sale inseamna ´ácasa´´pentru multi imigrati de origina romana. Cu joburi in domeniul medical, al transporturilor, al constructiilor sau managementului, multi dintre romanii relocati in Germania au reusit, prin responsabilitate, pregatire si experienta sa castige increderea angajatorilor si sa se integreze cu succes in cultura germana . 
Scolile de limba din Frankfurt am Main au din ce in ce mai multi elevi romani, oportunitatile de reorientare profesionala sunt urmarite indeaproape de romanii relocati in Germania, si mii de dosare cu diplome si certificate au ajuns pe birourile functionarilor de la institutiile responsabile de recunoasterea  si echivalarea acestora.


Frankfurt am Main nu este o  destinatie turistica clasica,  chiar daca trecand prin fata Alte Oper, Römer, Eiserner Steg, Palmengarten, Kaiserdom, Museumsufer sau Goethe Haus vedem zilnic  turisti disciplinati cu aparatele foto in actiune. 
Frankfurt am Main este orasul start-up-urilor, parteneriatelor, perspectivelor profesionale si personale . Este orasul padurilor si al parcurilor.  Este orasul cu 700.000 de locuitori si peste  350.000 navetisti. Frankfurt este orasul in care ,daca traiesti cateva luni, nu ti se mai pare neobisnuit sa mergi pe bicicleta imbracat in costum, sa mananci in picioare la Meyer pe Fressgass , sa iti lasi copilul sa se joace in fantana arteziana de la Opera veche sau sa te plimbi descult prin Grüneburgpark. 

                                                                           EZB

Mutarea si instalarea la Frankfurt nu este o actiune facila. Apartamentele potrivite trebuie cautate si vizionate, contractele de inchiriere trebuie intelese, relatia cu autoritatile este aproape exclusiv in limba germana iar acomodarea intr-o cultura noua, plina de reguli, cere ragaz. Dar Frankfurt este orasul serviciilor, va exista intotdeauna partenerul de relocare potrivit care sa preia grijile dumneavoastra organizatorice si administrative. 


Copierea si preluarea textelor de pe acest blog fara permisiunea autorului si fara mentionarea sursei este ilegala! 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.