Mittwoch

Scheinselbstständigkeit- activitatea de angajat mascata sub o activitate independenta.



Scheinselbstständigkeit- activitatea de angajat mascata sub o activitate independenta.

 
Selbstständig si Gewerbe-  doua dintre primele cuvinte germane pe care romanii le invata cand ajung in Germania.
Imigrantul roman stie ca, daca isi doreste sa aiba acoperire legala pentru o activitate comerciala desfasurata pe teritoriul Germaniei, se poate inregistra ca  Selbstständig, adica persoana fizica autorizata/independenta,  si  isi poate deschide un Gewerbe, care ar fi corespondentul PFA-ului romanesc. Pana aici totul pare simplu, iar Gewerbe poate fi o idée foarte buna pentru anumite categorii profesionale.
  
Lucrurile se complica atunci cand ne declaram ´´independenti´´ doar ca o acoperire pentru activitatea dependenta, de angajat, pe care o desfasuram. Acesta este fenomenul Scheinselbstständigkeit – mascarea unei activitati dependente(de angajat) sub o activitate independenta.
Scheinselbstständigkeit  este o idee foarte proasta, aceasta actiune atrage dupa sine probleme cu autoritatile si amenzi mari.  Asigurati-va asadar ca atunci cand va inregistrati ca Selbstständig si deschideti Gewerbe intelegeti ce presupune aceasta activitate si  sunteti intr-adevar in masura sa desfasurati activitati independente .

foto: pixabay.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.