Donnerstag

Gewerbe in Germania. Ce probleme pot aparea?

Este cunoscut faptul ca Gewerbe in Germania este similar cu o activitate de PFA din Romania. Totusi, obligatiile unei persoane care inregistreaza Gewerbe in Germania fata de autoritatile economice si fiscale sunt diferite de cele ale unei persoane fizice autorizate din Romania.

Cand nu se respecta procedurile si termenele, pot aparea probleme in Germania cu autoritatile. Printre cele mai des intalnite probleme legate de Gewerbe, se numara:

1. Refuzul de a raspunde solicitarilor in scris
-in ultima perioada, imediat dupa inregistrarea Gewerbe, lucratoru independent, in principal cel din domeniul constructiilor sau amenajarilor, primeste mai multe formulare cu intrebari legate de activitatea pe care o va desfasura, contractele de colaborare pe care le are, locatia desfasurarii activitatii, stocul propriu, rezidenta din ultimul an, etc. Ignorarea infromatiilor solicitate duce la imposibilitatea obtinerii unui numar fiscal si implicit la executarea legala a activitatii.

2. Lipsa dovezilor cerute de oficiul economic
-tot mai des, la inregistrarea anumitor activitati se cere o lista cu potentialii clienti si/sau un acord ar proprietarului pentru inregistrarea Gewerbe, atunci cand adresa personala este identica cu cea folosita pentru Gewerbe.

3. Nedepunerea declaratiilor pe venit
-cine are Gewerbe are nevoie de contabil. Cand intarziati cu depunerile declaratiilor de venit, finantele va instiinteaza in scris si va someaza sa va depuneti declaratia. Ignorarea acestei obligatii forteaza finantele sa evalueze independent veniturile si castigurile dvs, si sa emita o decizie estimativa de plata. Care trebuie platita! Asta nu va scuteste insa de depunerea declaratiei.



4.Facturi emise necorespunzator
-daca sunteti ne-incasator si ne-platitor de TVA, asta trebuie sa se regaseasca pe facturile dvs, si sa fie clar daca suma totala este neta sau bruta. Atunci cand sunteti Kleinunternehmer, calitate pentru care optati cand completati formularul pentru numarul fiscal, facturile dvs nu vor contine tva.
Este o diferenta semnificativa intre a incasa cu tva sau nu. Daca nu conoasteti exact diferentele si procedurile, stati de vorba cu un CONTABIL INAINTE de a inregistra Gewerbe.

5.Asigurarea de sanatate
-persoanele care au Gewerbe isi vor plati singuri asigurarea de sanatate, fie la o casa privata de asigurari fie procentual la o casa de stat. Daca ignorati asigurarea si va culcati pe o ureche va puteti trezi cu plati retroactive. Ca sa nu mai mentionam ca serviciile medicale sunt foarte scumpe in Germania!



6. Iresponsabilitatea
-la aceasta categorie am putea scrie doua zile neintrerupt! O sa incercam totusi sa rezumam scurt si concis, de ce iresponsabilitatea va poate baga in mari probleme.
Prima si cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o invatati este sa NU lasati pe cineva neautorizat sa se ocupe de actele dvs! Trebuie sa aveti contolul total asupra facturilor emise in numele dvs si intotdeauna copii ale acestora. Altfel, peste cativa ani, va puteti trezi cu mari datorii la finante, de unde veti afla cu uimire ca ati avut castiguri de zeci sau sute de mii de euro.
Daca nu stiti sa emiteti facturile corect, stati de vorba cu o persoana autorizata, un contabil care va poate ajuta si va poate invata cum trebuie sa procedati.
Nu va lasati actele la birouri dubioase, fara a avea nicio copie a actelor. O sa aveti nevoie la un moment dat de toate actele dvs, si veti pierde luni de zile incercand sa le re-procurati. Asigurati-va ca, contabilul la care lasati actele este unul autorizat si serios!
Nu plecati din Germania inainte de a va clarifica situatia cu Gewerbe, in relatia cu finantele si alte institutii.

Contactati-ne  daca aveti nevoie de sprijin pentru activitatea dvs Gewerbe, fie daca vorbim de contabilitate, servicii administrative, deschidere sau inchidere Gewerbe.
Ne gasiti de L pana V, intre orele 10.00-18.00 la tel: 0162 33 99 335

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.