Freitag

La ce trebuie sa aveti grija dupa angajare



Un articol dedicat in special romanilor din sectorul constructiilor din Germania.

Ati semnat in sfarsit contractul de munca, dupa lungi cautari sau dupa o perioada in care ati lucrat fara forme legale. Stiti ca veti avea de acum asigurare medicala, asigurare de pensie si somaj, veti avea dovezi oficiale ca sunteti capabil sa platiti o chirie, veti putea face demersurile pentru a primi alocatie pentru copiii dvs. Viata in Germania intra asadar pe un fagas normal.

Sunt totusi cateva aspecte la care romanii trebuie sa fie atenti in relatia cu angajatorul. Iata sfaturile Biroului "Servicii pentru Romanii din Germania"- Frankfurt am Main:



-       Notati-va orele de munca prestate daca programul dvs variaza! In caz de neintelegeri in momentul salariului o sa va bucurati ca ati tinut evidenta orelor pe care le-ati muncit.
-       Renuntati la primirea salariului „ in mana“ si cereti angajatorului sa va transfere salariul in contul bancar
-       Daca totusi primiti remuneratia cash, asigurati-va ca exista fluturas de salariu pe luna respectiva!
-       Nu uitati sa cereti confirmarea in scris pentru concediu de odihna.
-       In caz de boala, anuntati imediat angajatorul si prezentati-i adeverinta de la medic.


Ce este foarte important pentru situatia dvs de angajat : sa nu fiti dez-inregistrat de la asigurarilor sociale, situatie mult prea des intalnita care atrage o multime de probleme, sa fiti remunerat conform programului lucrat, sa aveti respectate drepturile de concedii. Pe scurt, sa fiti tratati legal.
Daca apar probleme cu angajatorul dvs si nu le puteti solutiona pe cale amiabila, atunci aveti nevoie de un avocat pe dreptul muncii. Poate va ganditi de acum la o ASIGURAREde protectie juridica!
Luati legatura cu BIROULnostru.



Preluarea sau copierea textelor de pe acest blog se face DOAR cu acordul nostru si cu mentionarea sursei. Copierea sau preluarea fara mentionarea sursei este ilegala.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.