Montag

Asigurari in Germania. Sanatatea inainte de toate!



Cum sta treaba cu asigurarile de sanatate in Germania?

Asigurarile in Germania, iata un capitol complex si extrem de important, luat foarte in serios in tara lui Goethe!

Prima regula  pe care trebuie sa o stim despre asigurari in Germania:  daca ati hotarat sa locuiti si sa munciti in Germania, atunci trebuie sa stiti ca e neaparata nevoie sa fiti asigurat printr-o asigurare de sanatate.  In caz contrar, consecintele pot fi extreme de neplacute,  fara a mai mentiona problemele de plata care pot aparea atunci cand o afectiune medicala va ia pe nepregatite! Costurile medicale in Germania sunt foarte ridicate, iar atunci cand nu sunteti acoperit de o asigurare de sanatate CORECTA  riscati sa intrati in datorii foarte mari.
In Germania nu se glumeste cand vine vorba de asigurari.  A fi asigurat medical nu reprezinta o optiune ci o obligatie. Asadar va revine obligatia de a incheia polite de asigurare, fie in sistemul public fie in sistemul privat.
Atunci cand sunteti  angajat legal cu contract de munca beneficiati de asigurarari in sistemul de stat, atat dumneavoastra cat si familia dumneavoastra.(prin formularul de co-asigurati).
                                                                          Pixabey

 Dar ce se intampla cu cei  care lucreaza independent, cu Gewerbe sau au deschis o firma?

Acestia isi vor plati singuri asigurarile, insa partea buna este ca pot alege  unde sa se asigure: 
-fie se asigura in sistemul de stat  fie aleg sa se asigure printr-o asigurare privata si sa aleaga pachetul de asigurari cel mai avantajos.
  
Aveti obligatia de a fi asigurat dar si optiunea de a alege unde sa va asigurati. Acest aspect este foarte important pentru ca va ofera libertatea de a va asigura la compania care  ofera serviciul si tariful cel mai avantajos .

Ce trebuie sa stiti cand incheiati o asigurare de sanatate?
 Cand va puneti semnatura pe un contract de asigurari de sanatate asigurati-va ca ati inteles:

- ce tip de asigurare aveti 
-care este polita lunara
-ce servicii /situatii medicale acopera asigurarea si in ce mod
-care este valoarea co-platii, daca aceasta exista
-ce servicii stomatologice sunt incluse
-care sunt modalitatile de reziliere
- orice clauza care este trecuta in contract!

 Ce riscati daca incheiati asigurari de sanatate nepotrivite?

Riscati sa ramaneti neplatit in situatii medicale grave sau sa nu va puteti folosi de asigurarea dvs atunci cand aveti nevoie de ea sau riscati sa platiti mult prea mult.

Doar lucratorii independenti se pot asigura privat?

Nu. Angajatii care castiga foarte bine anual, penste medie, au de asemenea optiunea de a se asigura privat, iar angajatorul contribuie, ca in mod normal, la asigurarea de sanatate. Aceasta situatie este una pentru care trebuie neaparat consultanta, diferentele pot fi semnificative.

Ce va oferim noi, legat de asigurarea de sanatate?

Noi va oferim consultant specializata pentru asigurarile de sanatate private, precum si suport si indrumare pentru asigurarea de stat.

Dintre atatia agenti de asigurari, de ce ne-ati alege pe noi?

Pentru ca noi lucram altfel. Suntem orientati spre client si spre nevoile lui, si ne facem timp sa ascultam situatia fiecaruia.  In plus, nu lucram exclusiv cu o anumita casa de asigurari, deci nu vom insista sa va dam o anumita asigurare.
Vom cauta pentru dvs asigurarea care vi se potriveste si va vom consilia cu privire la produsele existente pe piata. Simplu si profesional.

Un sfat important: nu alegeti prima ofera care vi se propune! Agentii de asigurari care lucreaza pentru anumite companii pot fi foarte convingatori si insistenti, insa  piata asigurarilor  este competitiva, exista diferite tarife de asigurare , servicii si o multime de companii. 
Lasati-va informat, verificati mai multe oferte si tarife de asigurare de sanatate,  si alegeti in cunostinta de cauza! Iar noi va putem informa.


Preluarea, copierea sau distribuirea textelor de pe acest blog fara mentionarea sursei si fara acordul autorului este ilegala.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.