Donnerstag

Reguli noi pe piata imobiliara



Cei care incearca sa inchirieze un apartament in Germania , mai cu seama in marile orase, s-au lovit de preturile piperate ale chiriilor dar si de costurile  conexe care apar in procesul de inchiriere. 

Costurile conexe, ca de exemplu comisioanele agentiilor imobiliare, sunt  aproape imposibil de evitat in conditiile in care majoritatea anunturilor de inchiriere sunt prezentate de agentii imobiliari.
Pe langa pretul chiriei care in ultimii ani a crescut semnificativ  si  garantia oferita proprietarului, chiriasul se vedea nevoit sa plateasca  un comision substantial agentului imobiliar : cuantumul chiriei pe doua luni plus TVA.

Spre exemplu, pentru o chirie lunara de 500 Euro (Kaltmiete), chiriasul mai trebuie sa plateasca garantia , 1000-1500 de euro( valoarea chiriei pe doua-trei  luni) plus comisionul agentului imobiliar – cca .1000 Euro +TVA( suma chiriei pe doua luni) . 
Astfel, suma totala pe care chiriasul trebuie sa o scoata din buzunar  este o povara financiara si poate face o gaura in bugetul familiei. Si asta, in conditiile in care chiriasul nu a apelat de buna voie la un  agent imobiliar .

Guvernul Federal nu este entuziasmat de situatia actuala si a purces la masuri . Motiv pentru care se pregateste o schimbare pe piata   imobiliara din  Germania.

Coalitia a aratat primele rezultate:  Uniunea si SPD au convenit asupra unor masuri pentru locuinte la preturi accesibile. Printre acestea se numara:  noi reguli la plata comisionului agentilor imobiliari, stoparea cresterii masive a preturilor chiriilor si stimularea construirii de noi locuinte .

Potrivit proiectului de lege aprobat de Bundesrat ,comisionul agentului imobiliar va fi achitat de cel care i-a cerut implicarea in procesul de inchiriere, respective de clientul direct al agentului imobiliar, care in cele mai multe cazuri este proprietarul.

Mai multe detalii despre noile masuri: http://www.manager-magazin.de/immobilien/artikel/union-und-spd-einigen-sich-auf-mietpreisbremse-a-931783.html

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.