Samstag

Recuperarea impozitului in Germania




Romanii angajati in Germania au posibilitatea de a recupera de la Finante impozitul pe care l-au platit in cursul anului. In cazurile unor castiguri mici care se afla sub limita de impozitare, impozitul recuperat este de 100%.

Pentru a clarifica situatia cu Finantele si pentru a recupera o eventuala suma platita in plus la impozit, contribuabilul trebuie sa depuna o declaratie anuala de venit. Declaratia se poate depune atat personal cat si cu ajutorul unui contabil. 



Daca depuneti declaratia de venit cu ajutorul unui contabil, alegeti un contabil autorizat, nu orice persoana auto-intitulata „contabil“ care poate face mai mult rau decat bine in declaratia dvs de venit! Sistemul fiscal permite ca, contribuabilul sa isi deduca anumite cheltuieli din impozitul anual, cum ar fi cheltuielile legate de locul de munca, de mutari, de cursuri speciale, cheltuieli legate de sanatate, intretinere, transport, etc. Doar un contabil autorizat va pate sfatuii si ajuta in mod optim cu declaratia anuala de venit respectiv cu costurile deductibile.

Depunerea declaratiei de venit nu poate garanta o recuperare, sau o recuperare la o anumita valoare. Independent de asta, unele categorii de angajati sunt obligati sa depuna declaratiile anuale! In caz contrar, Finantele vor trimite o notificare si in cele din urma o amenda pentru ne-depunerea la timp a declaratiei de inchidere an.
In cazul in care aveti de recuperat o parte din impozit, valoarea acesteia este stabilita de mai multi factori si nu este obligatoriu sa fie identica cu cea a colegilor dvs, spre exemplu. De asemenea, daca aveti de efectuat plati la Finante pentru ca nu ati platit impozitul cuvenit, valoarea platii tot prin declaratia de venit se stabileste. Contabilul dvs va poate da detaliile necesare.

Prin biroul nostru din Frankfurt am Main puteti avea acces la contabili autorizati, atat pentru depunerea declaratiei de venit ca angajat cat si pentru alte servicii contabile necesare persoanelor fizice autorizate ( Gewerbe) sau firmelor ( UG, GmbH).

Biroul „Servicii pentru Romanii din Germania“-Frankfurt am Main
Telefon programari: 0162 3399335, intre orele 10.00-18.00

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.