Dienstag

Schimbari pe piata imobiliara: fara adeverinte nu va mai puteti muta!


Dupa 10 ani , perioada in care din motive de birocratie crescuta s-a renuntat la ea, Germania revine la o regula foarte importanta care priveste chiriasii si proprietarii : adeverinta de mutare.
Din 1 noiembrie 2015 proprietarii sau firmele de administratie a apartamentelor trebuie sa elibereze o adeverinta de mutare chiriasilor care se muta, si asta intr-un interval de doua saptamani.

Adeverinta este necesara pentru inregistrarea si dez-inregistrarea de la o adresa si se prezinta instititiei responsabile de evidenta a populatiei.
Prin reintroducerea acestei metode scopul statului german este acela de a bloca inregistrarile fictive. ( Scheinadressen). Inregistrari fictive sunt acele „Anmeldung-uri“ facute doar pe hartie, in realitate, persoana inregistrata ne-aflandu-se la acea adresa. 

Astfel incat, atentie! Anmeldung-urile de pe "piata neagra", platite cu bani multi de cei care aveau neaparata nevoie de o adresa, se pedepsesc foarte scump!

 O inregistrare fictiva atrage dupa sine amenzi de pana la 50.000 de euro, iar incalcarea obligatiei de inregistrare in intervalul stabilit legal se pedepseste cu amenda de 1000 euro.

AICI puteti citi despre tema adeverintelor, in presa germana.

Aceasta tema este inca un exemplu pentru situatiile specifice in care v-ati putea bucura de consiliere juridica, prin intermediul unei asigurari de protectie juridica. Contacta-ti biroul nostru pentru detalii.
Tel INFO/Programari: 015223997005-de L pana V intre orele 10.00-18.00 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.